Poslovni prihodi Ericsson Nikole Tesle porasli na 306,8 milijuna kuna

Bez autora
Apr 29 2010

Kompanija Ericsson Nikola Tesla u prvom tromjesečju ove godine bilježi porast operativne dobiti na 27,9 milijuna kuna u odnosu na 11,6 milijuna kuna, koliko je ostvareno u istom prošlogodišnjem razdoblju, no istodobno je smanjena dobit prije oporezivanja, sa 53,7 milijuna kuna na 33,5 milijuna kuna, što je posljedica manje financijske dobiti. Po podacima iz računa dobiti i gubitka, ukupni prihodi kompanije u prvom su tromjesečju iznosili 316 milijuna kuna, što je 10,7 posto manje nego u istom razdoblju lani. Pritom su poslovni prihodi porasli za 2,1 posto, na 306,8 milijuna kuna, dok su financijski prihodi smanjeni sa 53,6 milijuna kuna u prvom tromjesečju lani na 9,2 milijuna u prvom ovogodišnjem kvartalu. Ukupni rashodi Ericssona Nikole Tesle iznosili su 282,5 milijuna kuna, što je 5,9 posto manje nego u prva tri prošlogodišnja mjeseca. Operativna dobit porasla je na 27,9 milijuna kuna, što je rezultat stabilnog volumena poslovanja, porasta bruto marže zbog usmjernosti na troškovnu i internu efikasnost te smanjenja operativnih troškova.

Poslovni prihodi Ericsson Nikole Tesle porasli na 306,8 milijuna kunaKompanija Ericsson Nikola Tesla u prvom tromjesečju ove godine bilježi porast operativne dobiti na 27,9 milijuna kuna u odnosu na 11,6 milijuna kuna, koliko je ostvareno u istom prošlogodišnjem razdoblju, no istodobno je smanjena dobit prije oporezivanja, sa 53,7 milijuna kuna na 33,5 milijuna kuna, što je posljedica manje financijske dobiti, podaci su iz financijskog izvješća kompanije.

Po podacima iz računa dobiti i gubitka, ukupni prihodi kompanije u prvom su tromjesečju iznosili 316 milijuna kuna, što je 10,7 posto manje nego u istom razdoblju lani. Pritom su poslovni prihodi porasli za 2,1 posto, na 306,8 milijuna kuna, dok su financijski prihodi smanjeni sa 53,6 milijuna kuna u prvom tromjesečju lani na 9,2 milijuna u prvom ovogodišnjem kvartalu. Ukupni rashodi Ericssona Nikole Tesle iznosili su 282,5 milijuna kuna, što je 5,9 posto manje nego u prva tri prošlogodišnja mjeseca.

Operativna dobit porasla je na 27,9 milijuna kuna, što je rezultat stabilnog volumena poslovanja, porasta bruto marže zbog usmjernosti na troškovnu i internu efikasnost te smanjenja operativnih troškova, objašnjavaju iz Ericssona Nikole Tesle.

Dodaje se da je u ukupnoj prodaji kompanije udio domaćeg tržišta 29,9 posto, izvoz u ostale zemlje čini 35,3 posto, a izvoz na Ericsonovo tržište sudjeluje s 34,8 posto.

Predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević ističe da je tijekom prvog tromjesečja ostvaren značajan porast volumena poslovanja na izvoznim tržištima.

Domaće tržište je slabije od očekivanja te bilježi pad u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, prije svega zbog manjih investicija HT-a te pregovora o novom okvirnom ugovoru s Tele2, naglašava Gordana Kovačević.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik